Zatvori
Poslovni Puls
18/09/2013

Zbog spore legalizacije bespravne gradnje bit će zaposleno još 550 osoba!

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš danas je najavila da će se na poslovima legalizacije bespravne gradnje na određeno vrijeme zaposliti još 550 osoba...

Kazala je da su uredi državne uprave zaprimili ukupno 820 tisuća zahtjeva za legalizaciju, da su oko 10 posto zahtjeva podnijeli nesigurni građani kojima legalizacija uopće nije potrebna, a da je 10 posto onih koji su gradili nakon 21. lipnja i nemaju pravo na legalizaciju.

Ministarstvo je od ureda državne uprave po gradovima i županijama tražilo da im dostave plan i rokove u kojima će rješavati zaprimljene zahtjeve te da im je oko 20 poso ureda odgovorilo da će ove godine mjesečno rješavati između 30 i 40, a iduće godine i po 1500 predmeta.

"To znači da nisu spremni za taj posao", ocijenila je Mrak Taritaš, koja je uvjerena da će se, uz dodatna zapošljavanja i prebacivanje dijela predmeta na ured u samom ministarstvu, čitav posao legalizacije završiti krajem 2015, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram