Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2013

Zbog poreza na nekretnine kineski parovi se užurbano rastaju!

Kineski bračni parovi su se počeli razvoditi kako bi izbjegli plaćanje novog poreza na promet nekretnina, prenosi France presse pisanje lista Shangai Daily...

Kineska je vlada prošlog petka izdala naputke kako bi se uhvatila u koštac sa rastućim cijenama nekretnina a uveden je i porez od 20 posto na dobit od prodaje stanova. Međutim u zakonu je ostavljena "rupa" koja omogućava bračnim parovima koji imaju dvije nekretnine da se rastave, prodaju nekretninu bez poreza a zatim se ponovo vjenčaju, piše list.

Razvod braka u Kini nije sudski proces već se obavlja u uredima lokalnih vlasti i relativno je jednostavan proces s malo administracije.

Međutim službenik u Šangaju upozorio je one koji se razvode da dobro promisle jer bi bi neki bračni partneri mogli ovu prigodu iskoristiti za pravi razvod pod izlikom da samo žele prodati nekretninu bez poreza, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram