Zatvori
Poslovni Puls
05/07/2012

[FOTO] Večeras se u Londonu otvara 310-metarski "The Shard", najviši neboder u Europi

Za večerašnju svečanu ceremoniju otvorenja 310 metara visokog tornja Shard najavljen je dosad neviđeni laserski show, a Londonski filharmonijski orkestar omogućit će izvanrednu glazbenu podlogu...

Neobičan oblik, dizajn i njegovih 11,000 prozora već sada us učinile Shard jednim od najprepoznatljivijih znamenitosti u Londonu. Toranj je dizajnirao talijanski arhitekt Renzo Piano, a ima je dobio u ranoj fazi planiranja jer je podsjećao na krhotinu (eng. shard) stakla, prenosi Index.

U tornju će se naći restorani, galerije, skupi stanovi, pa čak i hotel, a zanimljivo je da čak 26 katova namijenjenih poslovnim uredima, zbog krize, još uvijek nemaju vlasnika. Ipak, kako iza gradnje tornja stoji Qatar National Bank, nitko nije zabrinut što je dio najveće građevine u Europi još uvijek prazan.

Svečano otvorenje odnosi se samo na završetak radova na eksterijeru zgrade, dok se završetak radova u unutrašnjosti tornja očekuje tijekom 2013. godine.

Evo i bogata fotogalerija:

Foto: The Shard Facebook

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram