Zatvori
Poslovni Puls
02/05/2012

Velika Britanija na nogama zbog McDonald'sovog sponzorstva Olimpijskih igara

Britanski liječnici i zdravstveni radnici ne žele da restoran brze hrane McDonald's sponzorira ovogodišnje Olimpijske igre u Londonu...

"Tužno će što manifestaciju koja slavi najbolje svjetske sportaše sponzorirati tvrtka koja je simbol nezdravih navika", poručio je Terence Stephenson, glasnogovornik Akademije medicinskih fakulteta Ujedinjenog Kraljevstva koja ujedno smatra da bi se u cijeli slučaj trebala uključiti i britanska vlada, prenosi Večernji.

Po mišljenju zdravstvene struke, David Cameron i njegovi suradnici trebali bi se više angažirati oko zabrane reklamiranja i ostalih "nezdravih" brandova, kao što su Heineken, Coca-Cola i sličnih jer mladima pružaju iskrivljenu sliku zdravog načina života.

No Organizacijski odbor Igara ne želi se odreći "cijenjenog" partnera iz svima dobro poznatih razloga.

"Bez partnera poput McDonald'sa Olimpijske igre ne bi se mogle održati. Naglašavamo, njihovi proizvodi nisu sinonim za nezdravu prehranu", priopćili su iz LOCOG-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram