Zatvori
Poslovni Puls
16/03/2015

Dubrovačke nekretnine najskuplje u Hrvatskoj

Dubrovački kvadrati najskuplji su u Hrvatskoj, a prosječna tražena cijena je 3016 eura, podaci su Crozille...

Uspoređujući tražene cijene u Dubrovniku s drugim gradovima u zemlji, za jedan kvadrat u Dubrovniku mogu se dobiti dva u Zagrebu, malo više od dva kvadrata u Rijeci i gotovo tri kvadrata u Varaždinu.

Najjeftiniji su stanovi, prema tim podacima, u Osijeku, s prosječno traženom cijenom od 900 eura i Bjelovaru, u kojem se za kvadrat traži 890 eura.

Uz Dubrovnik, najskuplji kvadrati i dalje su u Splitu i Zadru. Dok "morske" nekretnine drže cijenu, stanovi se i dalje najviše traže u Zagrebu, a trenutačno su najpopularniji kvartovi i dalje centar grada, Jarun i Trešnjevka. Zanimljivo je primijetiti da i Novi Zagreb bilježi pad cijena i to za čak 3,1 posto. Mogući razlog za to su POS-ovi stanovi koji se grade u Zapruđu.

Istodobno, porast, i to čak za 3,6 posto u veljači, zabilježen je u istočnom dijelu grada u kojem su prosječne tražene cijene porasle na 1552 eura po četvornom metru.U zapadnom dijelu grada cijene drže prosjek iz siječnja i kreću se oko 1500 eura.Oglašene cijene po četvornom metru u Rijeci i Puli vrlo su slične – kreću se oko 1350 eura. U Šibeniku je zabilježen pad od 0,5 posto u odnosu na protekli mjesec, a prosječna tražena cijena kvadrata je 1400 eura.

U manjim mjestima kontinentalne Hrvatske zainteresiranih nema ni za prodaju kuća s gospodarskim zgradama i popratnim objektima. Inače, ono što je cijeloj Hrvatskoj zajedničko jest najava da će vlasnici nekretnina pod hipotekom morati raditi nove procjene, a to se opravdava činjenicom da su cijene nekretnina prošlih godina pale. Procjena stoji između 1500 i 2000 kuna, a nejasno je tko će to platiti – vlasnici nekretnina pod hipotekom ili banke.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram