Zatvori
Poslovni Puls
03/07/2014

I Crna Gora bilježi lošije turističke rezultate u svibnju

Svibanj je donio porast od 2,7 posto turističkih posjeta Crnoj Gori na godišnjoj razini, no službeni podaci objavljeni u četvrtak također pokazuju lagani pad broja noćenja...

Mjesečni podaci koje je objavio Montstat, crnogorski izvor službenih statističkih podataka, pokazao je kako je bilo 91 270 dolazaka u Crnu Goru u svibnju ali samo oko 403 907 noćenja, što znači da su u prosjeku posjetitelji proveli manje od pet noćenja na obali zemlje.

Strani turisti čine 90 posto ukupnih noćenja. Prema podacima Montstata, Rusi čine 20 posto turista u svibnju u Crnoj Gori, 14 posto ih dolazi iz Srbije dok 10 posto iz Francuske.

Značajni udio turističkih posjetitelja došao je iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Ukranije i Albanije, dok ih je 31,8 posto bilo iz drugih regija i zemalja.

Ukupno 3 514 turista iz Turske i Poljske posjetilo je Crnu Goru u svibnju, njih 2 338 bilo je iz Britanije, isto toliko iz SAD-a te 678 iz Kine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram