Zatvori
PoslovniPuls
13/12/2021

Hrvatski B2B turistički portal HrTurizam od 01. siječnja uvodi paywall

Popularni hrvatski portal za profesionalce u turizmu, HrTurizam, početkom idućeg mjeseca uvodi paywall tj. sustav pretplate na sadržaj. Pretplata će biti obavezna za čitatelje ukoliko žele nastaviti uživati u kvalitetnim angažiranim tekstovima osnivača i voditelja portala Gorana Rihelja i njegovog tima.

"Puno toga smo prošli zajedno u ovih šest godina, a bez vaše podrške sigurno ne bi izdržao od prvog dana do danas. I ova godina je bila više nego intenzivna, nepredvidiva, iscrpljujuća, burna i puna prilagodbe… i još je. No, bez obzira na sve, ipak sam ponosan jer je portal ispunio i dalje ispunjava svoju misiju. Nakon skoro dvije godine “stagniranja” zbog pandemije, barem kada je u pitanju danji razvoj platforme, vrijeme je za novi iskorak i danji razvoj cijele platforme", najavljuje Rihelj.

"Ne možemo, niti želimo boriti se s modelom mjerenja uspjeha po klikovima i ukupnom dosegu, što uostalom nije niti poslovni model b2b nišnih portala. Nišni ili b2b portali imaju specifičnu ciljnu skupinu kojoj se obraćaju, te u samom DNA nišnih portala nije da se bore s dosegom. Također, nišni portali su se već prije pandemije počeli zaključavati, jer jednostavno produkcija kvalitetnog sadržaja košta i ima svoju vrijednost. Iza svakog autorskog članka stoje godine i godine iskustva i učenja te sati i sati provedeni na istraživanju, edukaciji i produkciji kako bi se dao širi kontekst neke priče. To je vrijednost koju isporučujemo. Od 01. siječnja portal će biti zaključan i prelazimo na model pretplate kao i svi stručni globalni portali u b2b sektoru", piše Rihelj i otkriva kako će godišnja pretplata na sadržaj portala HrTurizam iznositi 1.125 kn + PDV (13%).

"Osobno smatram kako portal već sada ima tu vrijednost, a pogotovo kada pojačamo kvalitetu sadržaja. Zadnjih šest godina našeg postojanja je jedina i najbolja referenca. Nažalost trenutni poslovni model je dugoročno neodrživ i nema prostora za danji rast i razvoj. A ne želimo raditi kompromise po pitanju kvalitete sadržaja, nismo do sada pa nećemo ni ubuduće. Svi žele kvalitetne i nezavisne medije, zar ne? Kvaliteta i vrijednost ima svoju cijenu, kako u slučaju vaše usluge ili proizvoda, tako i u medijskom svijetu", objašnjava osnivač portala Goran Rihelj.

Goranu i njegovoj ekipi, koja nesumnjivo producira najkvalitetniji originalni B2B turistički sadržaj, želimo puno uspjeha u daljenjem radu i držimo fige da prelazak na model plaćenog sadržaja bude uspješan, kako zbog njih, tako i zbog ostatka domaće medijske scene.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram