Zatvori
PoslovniPuls
05/12/2021

Valamar najavio zaokret prema održivom zelenom turizmu i digitalnoj transformaciji

Valamar grupa najavila je novi ciklus ulaganja u cilju transformacije i razvoja poslovanja u narednom periodu s posebnim fokusom na podizanje kvalitete turističkog portfelja, održivost i zeleni turizam, ulaganja u premium segment te digitalizaciju i internacionalizaciju poslovanja.

Nadzorni odbori društava Valamar grupe, nakon finalizacije druge faze povećanja kapitala u Imperial Rivieri u vrijednosti od 690 milijuna kuna, odobrili su prijenos tri hotela u Dubrovniku iz Valamar Riviere u Imperial Rivieru, zajedničku asset kompaniju za ulaganja i razvoj turističke imovine Valamara i Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima. Povećanje kapitala i prijenos hotela u Imperialu ima za cilj ubrzati značajna ulaganja u rekonstrukciju i izgradnju ljetovališta u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab, za što je u Imperialu predviđeno 2,1 milijarde kuna u petogodišnjem periodu. Valamar grupa će već ove jeseni u hotelsko-turističkim objektima i sadržajima pod upravljanjem Valamara pokrenuti ulaganja ukupne vrijednosti od 500 milijuna kuna.

Održivi zeleni turizam i digitalna transformacija te ulaganja u premium segment činit će okosnicu razvoja Valamar portfelja u narednom periodu. U cilju provedbe investicija i transformacije poslovanja provest će se i reorganizacija upravljanja Valamar grupe, za što je top menadžment dobio mandat do 2026. godine.

Hrvatska ima priliku za brzi oporavak i transformaciju prema održivom turizmu visoke dodane vrijednosti. Iako je poslovanje i dalje pod utjecajem krize, promocijom top menadžmenta i odobrenjem poslovnih planova ulaganja Valamar pokreće novi razvojni ciklus, stoji u priopćenju kompanije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram