Zatvori
PoslovniPuls
09/05/2023

Evo kako Crna Gora planira riješiti problem stambenog zbrinjavanja svojih IT stručnjaka

Crnogorske IT kompanije, okupljene pod klasterom ICT Cortex, predstavile su zanimljivu inicijativu izgradnje stambene zajednice za zaposlenike u tamošnjem IT sektoru.

"Zahvaljujući podršci partnera u projektu, NLB Banke i EUROZOX-a, stvoreni su uvjeti da zaposlenici ICT-a riješe svoje stambeno pitanje uz značajne uštede i brojne druge pogodnosti. Glavni cilj ovog projekta je briga o zaposlenima i stvaranje ljepšeg i boljeg ambijenta u Crnoj Gori iz kojeg mladi ljudi neće odlaziti“, rekla je predstavnica ICT Cortex-a Natalija Hidić.

"Ponudili smo rješenje stambene sigurnosti gdje su tvrtke članice prihvatile da tijekom kreditnog roka, koji će trajati od 20 do 25 godina za zaposlenike koji su zainteresirani, preuzmu plaćanje svih kamata, daju zadužnice bankama, Eurozoxu i da pokušamo na sve načine pomoći našim kolegama da brinu o sebi i svojim obiteljima i na taj način ih trajnije vežemo za naše kompanije i Crnu Goru“, rekao je predsjednik Uprave klastera ICT Cortex Vladan Tabaš.

Cortex selo sadržat će pet zgrada gdje će biti smješteno ukupno 115 stambenih jedinica, s 12,5 tisuća kvadrata nadzemne površine. Cortex selo će sačinjavati i zelene površine, podzemna garaža, parking, fitness centar, park, dječje igralište, community centar, prostori za djecu, poručuju inicijatori.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 16 milijuna eura.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram