Zatvori
PoslovniPuls
30/10/2021

Tripadvisor prošle godine uklonio gotovo milijun lažnih recenzija

Tripadvisor, popularni servis za ocjenjivanje hotela, restorana i drugih turistima zanimljivih lokacija - prošle je godine uklonio gotovo milijun recenzija za koje je utvrdio da su lažirane, objavila je tvrtka u svom redovnom godišnjem izvješću o transparentnosti.

Zanimljivo, dvije trećine lažnih recenzija koje su uklonjene - otkrivene su i zaustavljene prije javne objave na servisu.

Ukupno, Tripadvisor je prošle godine odbacio ili uklonio više od 2 milijuna recenzija, ponajviše zbog lažiranja ili pristranosti ocjenjivača, kršenja prvila korištenja i administrativnih razloga.

Najviše lažiranja recenzija otkriveno je u Indiji, priopćili su iz Tripadvisora, a slijede Njemačka, Brazil, SAD, Pakistan, Grčka, Argentina, Bangladeš, Turska i Italija.

Servis koji godinama muči muku s lažnim recenzijama - prošle je godine zbog istih penalizirao više od 34 tisuće objekata i 20 tisuća Tripadvisor korisnika.

Kada je riječ o ukupnoj statistici - na Tripadvisoru je prošle godine ostavljeno 26 milijuna korisničkih recenzija od kojih 12 milijuna za restorane, 8 milijuna za hotele i 4 milijuna za aktivnosti i atrakcije.

Impresivni podaci, ali blijede u usporedbi s pretpandemijskom 2018. godinom kada je putem Tripadvisora napisano rekordnih 66 milijuna recenzija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram