Zatvori
Poslovni Puls
30/03/2018

Google sprema nešto novo – predvidjeti će ishod košarkaše utakmice NCAA lige

Google želi testirati svoj “data science” u realnom vremenu. Ovaj vikend igra se Final Four NCAA lige i upravo će na toj utakmici tehnološki div upotrijebiti svoje tehnike analize podataka i strojnog učenja.

Metoda će se upotrijebiti kako bi predvidjeli stvari koje će se dogoditi na utakmici na temelju analize prvog poluvremena, a tokom drugog poluvremena prognoza će biti emitirana kao TV reklama do kraja utakmice.

U danas objavljenom blogu kompanija je otkrila kako se ideja razvila iz postojeće suradnje s košarkaškom ligom NCAA oko statistike utakmica i analize protivnika kroz upotrebu Google Cloud tehnologije.

S time su bili u stanju napraviti različite vrste analiza, npr. koji je igrač imao najviše blokada po minuti ili čija je maskota unijela najviše nemira na terenu. Na temelju tih pozitivnih iskustava Google se odlučio da tehnologiju želi iskoristiti za live prognozu tokom utakmice i primjerice prognozirati broj pokušaja šuteva za tri poena jednog tima.

Na samoj utakmici tim Google-ovih stručnjaka prikupljati će podatke iz prvog poluvremena i uspoređivati ih sa statistikom NCAA iz prošlosti. Kada počne poluvrijeme tim će analizirati prikupljene podatke i dati prognozu. Prije nego što krene drugo poluvrijeme utakmice, Google će isporučiti TV reklamu CBS televiziji, koja će ju početi emitirati neposredno prije početka drugog poluvremena.

Pratiti ćemo kako je prošao eksperiment, a ukoliko vas zanima isti možete pratiti uživo na stranici.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram