Zatvori
Poslovni Puls
01/04/2018

Google preuzeo Tenor - želi olakšati traženje i upotrebu GIF-ova

Google je ovaj tjedan na svom blogu objavio da je preuzeo Tenor, platformu dostupnu za Android, iOS i desktop, koja nudi mogućnost pretraživanja baze GIF-ova.

Tenor je startup koji postoji četiri godine sa sjedištem u San Franciscu, New Yorku i Los Angelesu. S otprilike 300 milijuna mjesečnih korisnika i 12 milijardi pretraga, bori se s konkurencijom poput GIPHYa – prvog i najvećeg GIF pretraživača.

Vjerovatno je da će GIFova baza biti integrirana u neku od Googleovih usluga, npr. pretraživanju slika. Također, akvizicija mu može pomoći da uđe u platforme za slanje poruka i aplikacije koje u sebi često imaju integriranu navedenu mogućnost. Društvene mreže su također inkorporirale mogućnost pretraživanja GIFova kako bi korisnici mogli izraziti raspoloženje ili reakciju navodi Forbes.

Tenor je prvi GIF pretraživač koji je razvio platformu za oglase za koju oglašivači plaćaju između 100.000 i 500.000 dolara za sponzorirane GIFove. Tenor oglašivačima naplaćuje kad korisnici podijele njihove GIFove, a ne kad ih vide.

Prema Magidovom istraživanju 70% Amerikanaca između 8 i 64 godina (200 milijuna ljudi) znaju kako se šalju GIFovi, od kojih polovica ističe da to radi barem jednom tjednom.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram