Zatvori
Poslovni Puls
30/03/2018

Instagram reaktivirao dijeljenje GIFova nakon afere o rasizmu

Niz primjedbi na društvenim mrežama natjerao je Instagram i Snapchat da početkom mjeseca prekinu integraciju s GIPHYom i ukinu mogućnost dijeljenja GIFova njihovim korisnicima.

Afera je počela kada su se korisnici na Twitteru počeli žaliti na neprimjereni sadržaj. Iako su platforme brzo reagirale i u roku od par sati uklonili sadržaj šteta je bila već učinjena. U nastavku se nalazi cenzurirani sadržaj grafike.

 

 

Nakon što je pregledao bazu četiri puta i uvjerio se da više nema neprimjerenog sadržaja Instagram se odlučio da ponovno dopusti upotrebu istih, a svi novi GIFovi ubuduće će biti pregledavani prije objave.

„Tokom cijelog procesa bili smo u intenzivnom kontaktu s GIPHYem i sigurni smo da su uveli sve potrebne sigurnosne mjere kako bi korisnici Instagrama imali što bolje korisničko iskustvo“ izjavio je glasnogovornik Instagrama za TechCrunch.

S druge strane GIPHY se ispričao i preuzeo punu odgovornost za sva događanja i istaknuo da ni pod kojim okolnostima ne podržavaju upotrebu takvog sadržaja. Ističu da su završili istragu u procesima moderiranja sadržaja te da su napravili izmjene u istome kako bi spriječili da se nešto takvo ponovo pojavi.

Afera je ponovno aktualizirala praksu većih društvenih mreža da surađuju s vanjskim developerima na izradi sadržaja. Snapchat je tradicionalno izbjegavao takve suradnje ali je nedavno prvi put uspostavio partnerstva na svojim virtualnim lećama i marketinškim uslugama. Iako na taj način kompanije dolaze do kreativnog i zabavnog sadržaja, istodobno ih prisiljava da se pouzdaju na vanjsku kvalitetu i kontrolu sadržaja nad kojim nemaju potpunu kontrolu.

Kako se Instagram i Snapchat bore za korisnike diljem svijeta istodobno će morati „odvagati“ prednosti i nedostatke dopuštanja vanjskim developerima da rade na kreiranju sadržaja za njihove platforme.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram