Zatvori
Poslovni Puls
21/07/2016

Ovo su prema TripAdvisoru najjeftinije destinacije za turiste

TripAdvisor je uvrstio Moskvu na popis najjefinijih mjesta za turiste...

Stručnjaci ovog portala sastavili su godišnji popis najpristupačnijih i najnepristupačnijih naseljenih mjesta za putnike, piše izadnje Today, a prenosi Lenta.ru.

Prema TripAdvisoru, prosječan će trodnevni odmor za dvoje u glavnom gradu Rusije koštati 890 dolara (oko 56 tisuća rubalja). Tim rezultatom Moskva se našla na šestom mjestu na ljestvici.

Najjeftiniji grad za turiste je Hanoi, glavni grad Vijetnama. Tu će turisti u prosjeku potrošiti 674 dolara. Na drugom mjestu je indijski Mumbai (767 dolara). Treći je južnoafrički Cape Town (791 dolar).

U prvih deset najjeftinijih našli su se i Kuala Lumpur u Maleziji, Bangkok na Tajlandu, indonezijski otok Bali, Madrid u Španjolskoj, Berlin u Njemačkoj i Beč u Austriji.

Na popisu najskupljih gradova za turiste na vodećem je mjestu New York (SAD). Tu za odmor treba potrošiti gotovo 2,5 tisuće dolara. Nešto jeftiniji je Tokio - malo više od dvije tisuće dolara. Na trećem mjestu po skupoći nalazi se London (1,9 tisuća dolara).

Na popisu najskupljih našli su se i Cancún, Pariz, Singapur, Hong Kong, Sydney, Rim i Rio de Janeiro.

Pri sastavljanju popisa u obzir je uzeto koliko će novaca dvoje turista potrošiti na smještaj u hotelu s četiri zvjezdice za tri dana, u posjetu tri atrakcije, na ručkove i večere, kao i na vožnju taksijem. Troškovi leta nisu uključeni u tu sumu.

U lipnju je konzultantska kompanija Mercer objavila godišnju rang listu najskupljih gradova svijeta za strane stručnjake. U godinu dana ruski glavni grad se na ovoj listi spustio s 50. na 67. mjesto. Takav pad su stručnjaci objasnili devalvacijom rublja, piše RBTH.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram