Zatvori
Poslovni Puls
04/04/2017

Tržište nekretnina: Dubrovnik i dalje ima najskuplje "kvadrate" u državi

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako su prosječne tražene cijene stanova tijekom ožujka zabilježile porast na mjesečnoj i na godišnjoj razini...

Najviše vrijednosti stambenih kvadrata, prema podacima oglasnika Crozilla.com zabilježene su na području Dubrovnika gdje je prosječna tražena cijena tijekom ožujka iznosila 3671 euro.

Porast cijena stanova od 0,4 posto na mjesečnoj je razini zabilježen u Puli i Zagrebu. Prosječna tražena cijena metra kvadratnog stana u Zagrebu je tijekom ožujka iznosila 1663 eura, a u Puli 1326 eura.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su cijene stanova tijekom ožujka porasle i u Zadru gdje se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 1855 eura što je 0,8 posto više no mjesec ranije. Porast vrijednosti „kvadrata“ stana je, prema podacima Crozilla.com, zabilježen i u Slavonskom Brodu gdje su prosječne tražene cijene metra kvadratnog iznosile 879 eura, u Osijeku su se popele na 950 eura, te u Sisku 754 eura. No unatoč porastu, tamošnje su cijene i dalje ostale niže no u brojnim drugim gradovima diljem zemlje.

Varaždin tijekom ožujka bilježi mjesečni porast od 2,2 posto, a prosječna tražena cijena stana popela se na 1098 eura.

Pad cijena stanova u odnosu na veljaču, prema podacima oglasnika Crozilla.com zabilježen je tek u nekoliko gradova, a na kontinentalnom području Bjelovar je jedini od njih. Najveći mjesečni pad cijena tijekom ožujka je zabilježen u Bjelovaru i Splitu gdje su cijene bile 0,9 posto niže. Prosječna tražena cijena stana u Splitu je iznosila 2260 eura po metru kvadratnom, dok je u Bjelovaru bila tek 771 euro po „kvadratu“.

Među povoljnijim gradovima na Jadranu tijekom ožujka je bilo Senj. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su cijene tamošnjih stanova na mjesečnoj razini pale za 0,6 posto, te 0,8 posto na godišnjoj razini, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog je iznosila 1231 euro. U Rijeci se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 1370 eura, što je 0,3 posto više no mjesec ranije, dok su u obližnjoj Opatiji cijene pale u jednakom postotku te su iznosile 2978 eura po metru kvadratnom. Stanove u Zagrebu traže i domaći i strani kupci

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su tijekom siječnja potencijalni kupci najčešće pretraživali ponudu stanova za prodaju na području Zagreba, a zatim Splita, Pule, Zadra i Osijeka. Kada je riječ o stranim posjetiteljima Crozilla.com, oni su također najviše pretraživali stanove u Zagrebu i Splitu, a zatim i one u Makarskoj, Crikvenici i Zadru.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram