Zatvori
Poslovni Puls
29/03/2017

Rusija počinje izvoziti svoje poljoprivredne proizvode u Kinu

Rusija i Kina potpisati će dugoročni ugovor o prodaji ruskih poljoprivrednih proizvoda Kini, priopćeno je iz ministarstva poljoprivrede Ruske Federacije...

Svečano potpisivanje biti će 30. ožujka, uz prisustvo minstra poljoprivrede Ruske Federacije, Aleksandra Tkačeva.

Ugovor će potpisati rusko-kineska tvrtka "Eksportnaja prodovovljstvenaja torgovlja" i tvrtka iz kineskog Qinhuangdaoa.

Prema priopćenju, isporuka robe će se odvijati u okviru realizacije inicijative "Novi kopneni koridor žitarica Rusija - Kina", kojeg su podržali predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Putin i predsjednik Narodne Republike Kine, Xi Jinping.

"Trenutno radimo na pripremama za otpremanje prvog vlaka koji će stići na konačno odredište u drugoj dekadi travnja 2017. godine, povodom čega će se organizirati svečana ceremonija prilikom njegovog dolaska", - javljeno je iz ministarstva poljoprivrede.

U lipnju 2016. godine, ruske tvrtka "Zabajkalskij zjernovoj terminal" i kineska tvrtka Muyang Holdings Cо., Ltd potpisali su ugovor o izgradnji infrastrukture dijela projekta "Novi kopneni koridor žitarica Rusija - Kina". U njemu je predviđena izgradnja žitnog terminala ( Zabajkalsk - Mandžurija ), kapaciteta 8 milijuna tona žitarica, orašastog voća i uljanih kultura, kao i 29 silosa, prenosi ruska agencija Interfax/RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram