Zatvori
Poslovni Puls
13/03/2017

Istra proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu

Istarski maslinari slave. Prema ocjeni svjetskog vodiča za ekstradjevičanska maslinova ulja, Istra je proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu. I to drugu godinu zaredom...

Istarskom maslinaru Ipši stiglo je najveće priznanje. Njegovo maslinovo ulje sorte frantojo najbolje je na svijetu. Titulu šampiona zaslužilo je vrhunskom kakvoćom i osebujnim aromama.

U jedini vodič za ekstradjevičanska maslinova ulja FLOS OLEI, svojevrsnu maslinarsku Bibiliju, uvršteno je 500 najkvalitetnijih ulja iz cijeloga svijeta. Uz ovo šampionsko, još ih je 60 iz Istre. To naše maslinare čini najuspješnijima na svijetu.

Za to su zaslužne autohtone sorte, mikroklima, plodno tlo, ali i edukacija. Istarski su maslinari među prvima počeli s ranijom berbom i preradom ploda odmah nakon berbe. Rezultati tako nisu mogli izostati. Dodajmo tomu da svoju zlatnu tekućinu planiraju zaštititi i europskom oznakom izvornosti, piše HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram