Zatvori
Foto: ICT Istria / Facebook
PoslovniPuls
09/05/2022

Istra se želi pozicionirati kao IT friendly regija

Dom hrvatskih branitelja u Puli bio je u petak središte okupljanja 20 inspirativnih i stručnih predavača, inovatora i predstavnika ICT industrije, kao i 25 uspješnih izlagača iz branše te na stotine mladih entuzijasta zainteresiranih za ICT sektor. Brojni posjetitelji, mahom učenici i studenti s velikim su interesom slušali predavanja i panele te sudjelovali u interaktivnim radionicama.

Konferenciju „Let'sGrow!“ organiziralo je Udruženje ICT Istria, neprofitna udruga softverskih i informatičkih stručnjaka i tvrtki, a glavna tema konferencije je obrazovanje i zapošljavanje mladih u ICT sektoru u Istri.

Cilj je potaknuti učenike i studente, mlade ljude da prepoznaju velike potencijale, ali i potrebe tržišta za budućim stručnjacima u ovoj najbrže rastućoj grani industrije. Ujedno, mlade ljude želi se potaknuti da svoju karijeru i život nastave graditi u Istri, uz mogućnost rada sa „susjedom preko puta“, ali i cijelim svijetom.

Na konferenciji „Let'sGrow!“ svoje su znanje s brojnim posjetiteljima podijelili predavači Adrian Popović i Marija Tadić, TikTok kreatori, Anja Hula, direktorica inženjeringa u Infobipu, Dario Marčac, TikTok kreator i Crew founder, Darko Etinger, dekan Fakulteta informatike u Puli, Davor Runje, suosnivač airt, Dean Verbanac, predsjednik ICT Istria, Denis Hrelja, viši stručni savjetnik, Hrvatska gospodarska komora, Dijana Domonkoš, CEO Crew, Domagoj Ostović, CEO LLOYDS DIGITAL, Filip Janeš, TikTok kreator, Frane Šesnić, direktor ZICER-a, Hajdi Ćenan, suosnivač i CEO airt, Ivana Dragić Topić, Learning & Development Manager Rimac Technology, Izabel Jelenić, suosnivač i CTO Infobipa, Leonardo Siladić, CEO Mireo, Marin Bistričić, voditelj tima i softverski inženjer CENOSCO, Marin Pavelić, Netokracija, Marin Trošelj, suosnivač i CEO STEMI, Marko Brkljačić, CEO NUOTWO, Mauricio Licul, voditelj istraživanja i razvoja NOVATEC, Nikola Tanković, prodekan Fakulteta u Puli i Suzana Jelenković Milevoj, TikTok kreator.

"Naš cilj je pretvoriti Istru u poželjnu regiju za ICT stručnjake, profesionalce i tvrtke. Glavna zadaća nam je popularizirati ICT sektor i pokazati da može više uz pomoć lokalne zajednice. ICT konferencija „Let'sGrow!” nije dobila ovo ime bez razloga. Ime znači - rastimo zajedno! Želja nam je da mladi umovi s ove konferencije ponesu nove vrijednosti, spoznaju je li to njihova buduća ljubav te da se upoznaju s novim tehnologijama", kazao je Dean Verbanac, predsjednik udruge ICT Istria.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram