Zatvori
Poslovni Puls
18/11/2017

Informatizacija stigla i u istarsko maslinarstvo

Projekt informatizacije maslinarstva u Istarskoj županiji koji će se realizirati uz pomoć Combisovog rješenja Olive Manager predstavljen je u petak u uljari San Lorenzo Azrri u Vodnjanu. Ovom prilikom je potvrđena uspješna implementacija aplikacije potpisivanjem zapisnika o uspostavi aplikacije Olive Manager između Combisa, Istarske županije i Klastera istarskih maslinara...

"Kako bi omogućili daljnju valorizaciju istarskog maslinovog ulja i strategiju razvoja maslinarstva u Istri, potrebni su nam dodatni iskoraci. Jedan od njih je uspostava aplikacije Olive Manager koja će unaprijediti i omogućiti veću proizvodnju i tržišnu vrijednost našeg maslinovog ulja. Na taj način stvaramo ključne preduvjete za proizvodno i tržišno organiziranje Klastera koji će nam omogućiti još uspješnije rezultate u maslinarstvu. Ovaj pilot projekt dokazuje da Istra prati suvremene inovativne trendove u poljoprivredi poput najrazvijenijih regija Europe", naglasio je istarski župan Valter Flego.

Olive Manager je sveobuhvatan IT sustav za organizaciju, upravljanje i praćenje procesa prerade maslina i proizvodnje maslinovog ulja. Uz pomoć jedinstvenog koda na ambalaži proizvoda dobiva se uvid u podatke o mjestu i načinu uzgoja, tipu proizvodnje te mjestu i načinu prerade. Rješenje je u Cloudu što omogućava dostupnost s bilo koje lokacije, a mnogo truda je uloženo u user-friendly web, mobilno i tablet sučelje.

"Izuzetno smo ponosni što sudjelujemo u ovom jedinstvenom projektu koji će osigurati mnogobrojne benefite za sektor maslinarstva u Istri. Naše Olive Manager rješenje bilježi sve korake u procesu proizvodnje maslinovog ulja i pojednostavljuje nužnu kontrolu, a sve kako bi se osiguralo jače povjerenje u ekstra djevičansko maslinovo ulje 'Istra'. Potencijal našeg tehnološkog rješenja iznimno je velik, jer je primjenjiv na različite poljoprivredne kulture od malina, smokvi i borovnica, preko žitarica do sira i meda. Želja nam je da uz pomoć IT-a ojačamo povjerenje u domaće proizvode, potaknemo potrošnju, ali i prepoznatljivost kvalitetnih hrvatskih brendova izvan Hrvatske", rekao je Mladen Maras, direktor Sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u Combisu te zahvalio Upravnom odjelu za poljoprivredu Istarske županije koji je sudjelovao u kreaciji pilot projekta i koordinirao sve aktivnosti između Combisa, Ministarstva poljoprivrede i Klastera istarskih maslinara, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram