Zatvori
Poslovni Puls
19/12/2016

Kineski holding preuzeo trećeg najvećeg svjetskog proizvođača zrakoplova

Wanfeng Auto Holding Group objavio je kako je u kanadskom Londonu, u Ontariju, održao svečanost preuzimanja Diamond Aircraft Industriesa, nakon formalnog postizanja sporazuma. Radi se inače o trećem po veličini svjetskom proizvođaču zrakoplova, kako piše The Paper...

Ovo je inače posljednji potez Wanfenga, čije je sjedište u pokrajini Zhejiang, u nastojanju da izgradi veliki lanac proizvodnje u sektoru avijacije. Kineska tvrtka je već preuzela tri projekta proizvodnje zrakoplova u Češkoj, trening školu za pilote u Kanadi te je u spomenutoj pokrajini na istoku Kine već izgradila svoj tzv. 'avijacijski grad'.

Predsjednik uprave Wanfega Chen Ailian otkrio je kako će prvi zrakoplov kojeg će prozivesti i imenovati ta tvrtka krenuti na svoje prvo putovanje idućeg ljeta.

Uspostavljena 1981., tvrtka Diamond Aircraft Industries sa sjedištem u Austriji, prozivodi niz različitih vrsta lakih zrakoplova te je uključena u razvoj jednomotornog zrakoplova, tzv. Diamond D-Jeta.

Wanfeng je inače osnovan 1994. te posluje u sektorima kao što su robotika, proizvodnja autodijelova, inteligentne opreme i magnezijevih legure, a poznata je i po financijskim investicijama te se može pohvaliti godišnjom prodajom od tri milijarde američkih dolara.

Arhivska fotografija zrakoplova Diamond Aircraft Industries, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram