Zatvori
Poslovni Puls
24/06/2016

Dogodilo se ono čega smo se pribojavali: Velika Britanija izlazi iz EU!

Velika Britanija izglasovala je na referendumu napuštanje Europske unije.  51,9% Britanaca izjasnilo se za izlazak iz Europske unije, dok je za ostanak bilo 48,1%...

Premijer David Cameron u obraćanju javnosti nakon referenduma kazao da nema sumnje što se tiče rezultata. "Nije u redu da ostanem kapetan koji će voditi zemlju prema novoj destinaciji. Moja je želja da imamo novo vodstvo do listopada", rekao je Cameron.

"Narod je na referendumu odlučio onako kako je glasovao. Guverner će također dati izjavu o stabilizaciju financijskih tržišta. Pregovori s Europskom unijom tzrebali bi početi pod vodstvom novog premijera. Britanski narod donio je odluku koju treba poštovati. Onima koji su izgubili, kao ja, treba objasniti kako bi to sada izgledalo. Sve ću učiniti u budućnosti da pomogonem ovoj zemlji u budućnosti da uspije", dodao je.

Burzovni indeksi diljem Europe padaju, a funta bilježi pad od 10 posto.

Ovo je prva zemlja članica EU koja napušta tu gospodarsko - političku uniju, a brojni analitičari pribojavaju se kako je Velika Britanija otvorila "Pandorinu kutiju" i za druge zemlje u kojima jača euroskepticizam.

 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram