Zatvori
Poslovni Puls
07/06/2016

Najveća potražnja za nekretninama u Zagrebu i Splitu

Lokacija je primarni kriterij kod određivanja cijene nekretnina: kuće, stanovi, poslovni prostori ili zemljišta na dobrim lokacijama uvijek će postići bolju cijenu nego nekretnine na lošim, nepristupačnim pozicijama...

Osim Zagreba, koji je, po potražnji, gotovo uvijek na vrhu ljestvice, putem oglasnika Crozilla.com trenutno se traže i nekretnine na moru, dok je u unutrašnjosti potražnja za nekretninama nešto slabija.

Manji stanovi u starim gradskim jezgrama izrazito su traženi. Takvi se mogu dobro „unovčiti" kroz kratkoročni najam u turizmu, a osim na obali, traženi su i u Zagrebu. Obitelji s djecom, pak, traže dvosobne i trosobne stanove, pa i za takvima trenutno vlada potražnja.

Zagreb, Split, Zadar, Pula, Osijek i Rijeka – gradovi su u kojima se tijekom svibnja najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju oglašenih putem Crozilla.com.

Kada je riječ o kućama, izrazito su tražene one u prvom redu do mora, no na žalost, upravo takvih ekskluzivnih ponuda nedostaje, a one koje se i prodaju najčešće imaju visoke cijene.

Potencijalni kupci najviše su pretraživali kuće koje se prodaju na području Zagreba, Zadra, Osijeka, zatim Pule, Rijeke i Samobora. Građevinska zemljišta tijekom svibnja najviše su se pretraživala na području Zagreba, Zadra, Krka, Pule, Dubrovnika i Poreča.

Putem oglasnika Crozilla.com brojni posjetitelji iz drugih zemalja pregledavali su oglase za kupnju i najam nekretnina na našim područjima. Takvi su tijekom svibnja najčešće dolazili iz BiH, Njemačke, Švicarske, Slovenije i Austrije.

„Karta" područja koja su ih tijekom svibnja zanimala odaje kako se turistička sezona lagano približava. Naime, velik broj stranaca kupuje nekretnine na našoj obali, a vrlo često upravo u onim mjestima u kojima ljetuju.

Stanovi za najam i prodaju najviše su ih zanimali na području Zagreba, dok ih je ponuda kuća i zemljišta oglašenih na Crozilla.com najviše zanimala na moru.

Zagreb, Split, Makarska, Pula, Zadar i Dubrovnik gradovi su u kojima su potencijalni strani kupci putem oglasnika Crozilla.com najviše pregledavali ponudu stanova za prodaju.

Kuće za prodaju najviše su pretraživali na području Zadra, a zatim Zagreba, Pule, Makarske, Krka i Crikvenice.

Kada je riječ o građevinskim zemljištima, potencijalni strani kupci najveći su interes pokazivali za oglašenima na području otoka Krka, zatim Trogira, Vodica, Pule i Crikvenice.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram