Zatvori
Poslovni Puls
12/02/2016

Kineske tvrtke sve češće izlaze na inozemne burze

Zahvaljući pojednostavljenoj proceduri odobravanja, tvrtke u Kini su u 2015. prikupile više sredstava na inozemnom tržištu dionica, pokazali su službeni podaci...

Kineski odbor za regulaciju vrijednosnica prošle godine je izdao odobrenje za 69 tvrtki u Kini da prikupe ukupno 45.5 milijardi dolara na inozemnom tržištu dionica putem inicijalnih javnih ponuda ili refinanciranja.

Fond je prikupio 23 posto više od prethodne godine, dok je broj tvrtki koje su dobile odobrenje porastao za 82 posto.

Odbor za regulaciju vrijednosnica poduzeo je pozitivne korake kako bi potaknuo domaće tvrtke da javno ponude svoje dionice. Mjere uključuju poništavanje financijske revizije i obavezne vezanosti cijene izdanja na tržištu A dionica na kineskom kopnu i tržišta H dionica u Hong Kongu, kao i dopuštanje domaćim tvrtkama da ponude dionice u inozemstvu bez ispunjavanja financijskog izvješća i izvješća o reviziji.

Odbor je također ohrabrio tvrtke da se financiraju putem novih financijskih alata, kao što su povlaštene dionice i konvertibilne dionice, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram