Zatvori
Poslovni Puls
17/05/2016

AZ obvezni mirovinski fond postao jedan od najvećih Atlanticovih dioničara

AZ obvezni mirovinski fond 13. svibnja 2016. godine, realizirao je kupnju gotovo 4 posto dionica tvrtke Atlantic Grupa d.d., a ukupna vrijednost transakcije iznosila je 108 milijuna kuna. Ovim ulaganjem, AZ je povećao svoj udio na više od 8 posto (8,4%) kompanije, te time dodatno povećao izloženost portfelja odabranim kvalitetnim domaćim društvima...

Komentirajući ovo ulaganje u AZ-u su nam ponovili da ulaganje u domaće tvrtke, u kojima prepoznaju kvalitetan management i dugoročno postavljenu strategiju razvoja i rasta, predstavlja jednu od odrednica njihove investicijske politike.

Također su naglasili da bez obzira na podatke o nelikvidnosti domaćeg tržišta kapitala, ova transakcija pokazuje da ipak postoji visoka razina likvidnosti za odabrana ulaganja.

AZ obvezni mirovinski fondovi najveći su institucionalni investitor u Republici Hrvatskoj. S ukupnom imovinom pod upravljanjem, koja je premašila 30 milijardi kuna, AZ mirovinski fondovi predstavljaju relevantne investitore i u europskim okvirima. U AZ obveznim mirovinskim fondovima trenutno za mirovinu iz II stupa, štedi preko 600.000 hrvatskih zaposlenika, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram