Zatvori
Poslovni Puls
25/05/2016

Država rasprodaje dionice Sunčanog Hvara, Končara i HTP Korčula

Započela je prodaja dionica u vlasništvu države kompanija koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi...

Centar za restrukturiranje i prodaju objavio je pozive za dostavu obvezujućih ponuda za kupnju dionica Končara, Sunčanog Hvara i HTP Korčula.

Država je vlasnik 526.926 dionica Končara što je 20,49 posto temeljnog kapitala.

Minimalna cijena po dionici koju je država spremna prihvatiti je 670 kuna, a transakcije će biti provedene putem Zagrebačke burze. Ponude se mogu predati do kraja svibnja, a kupoprodajne transakcije će biti provedene 7. lipnja.

Što se tiče Sunčanog Hvara, na prodaju ide 29,94 posto temeljnog kapitala, odnosno 5,8 milijuna dionica i taj paket prodaje se u cijelosti. Početna cijena je 162,8 milijuna kuna. Dražba za dionice Sunčanog Hvara bit će održana 13. lipnja.

Dionice Hotelsko-turističkog poduzeća Korčula prodaju se u 12 paketa, do kojih je svaki oko 2 posto temeljnog kapitala, a početna cijena svakog paketa je oko 2,3 milijuna kuna i prodaju se po načelu "sve ili ništa".

Prema početnim cijenama dionica, država bi prodajom svojih udjela u ovim kompanijama trebala dobiti najmanje 540 milijuna kuna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram