Zatvori
Marijan Palić
11/07/2018

Dobar posao u Italiji: Nakon potpisa Ronalda srušio se Juveov web shop, a vrijednost dionica porasla za 40%!

Cristiano Ronaldo je jučer potpisao za Juventus. Napokon, nakon tolikih 'naklapanja' i raznih izjava koje su ili potvrđivale ili opovrgavale cijelu priču, to se dogodilo.

 

Dobar posao u Italiji

Iako traje Svjetsko prvenstvo, ovo je vijest koja je zaokupila sve svjetske medije i društvene mreže, a radi se o transferu od preko 100 milijuna eura. Ipak, ono što je još fascinantnije su same brojke vezane uz njegov prelazak, a od kojih će profitirati Juventus i njegovi sponzori.

Odmah nakon objave transfera, vrijednost dionica Juventusa porasla je za čak 40%, što je pojačalo i snagu samog kluba. Dioničari očekuju rast prodaje te jače sponzorske ugovore.

Prema Bloombergu, najveću bi korist od ovog transfera trebao imati Jeep, vrijednost zbog povećane vidljivosti i prodaje dresova mogla bi porasti na 58 milijuna dolara, a iznos koji sada plaćaju Juventusu je oko 20 milijuna dolara.

UPDATE: Juventus u 24 sata zaradio 54 milijuna eura, više ovdje.

Prodaja će samo rasti, dokaz je 'pad' webshopa

Najveća prednost Ronalda je što je najpraćeniji igrač, ali i osoba / brand na društvenim mrežama ukupno, posebno se ističe popularnost na Facebooku koja prelazi 122 milijuna lajkova. Primjerice, Juventus na Twitteru prati 6 milijuna ljudi, a Ronalda prati više od 74 milijuna.

Rezultat svih ovih brojki najbolje se vidi i time što je 'pao' web shop Juventusa te nije u funkciji još od kada je Ronaldo službeno stavio svoj potpis za Juventus. Samo ta činjenica dovoljno govori koliko će ljudi kupovati artikle vezane uz popularnog CR7, ali i zašto će rasti cijena dionica, dolaziti novi sponzori, veći ugovori...

Manchester Unitedu je trebalo 4 tjedna da 'isplati' transfer Pogbe, koji je bio sličnog iznosa, a koliko će po vama (i ovim brojkama) trebati Juventusu?

 

Koliko je sport važan za tvrtke, ali i gospodarstvo govore i milijarde koje se kriju iza Svjetskog prvenstva u Rusiji, a analizu možete pročitati i pogledati ovdje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram