Zatvori
cristiano ronaldo juventus
Marijan Palić
18/07/2018

Dobar posao u Italiji: Juventus u 24 sata zaradio 54 milijuna eura!

Upravo su objavljeni podaci koji govore da je Juventus u samo 24 sata nakon potpisa Cristiana Ronalda zaradio 54 milijuna eura (iako se vrlo vjerojatno taj iznos dijeli između Adidasa i Juventusa), prodali su 520.000 dresova, samo za usporedbu, u cijeloj sezoni 2016 / 2017 prodano ih je 850.000!

 

Ogromne brojke

Podsjećam, Cristiano Ronaldo je prešao u Juventus s transferom vrijednim od preko 100 milijuna Eura, a kao što možete vidjeti, u jednom danu su ga upola isplatili. Transfer Pogbe od isto tako stotinjak milijuna Eura, Manchester United isplatio je u samo 4 tjedna.

Odmah nakon objave transfera, vrijednost dionica Juventusa porasla je za čak 40%, što je pojačalo i snagu samog kluba. Dioničari očekuju rast prodaje te jače sponzorske ugovore.

Prema Bloombergunajveću bi korist od ovog transfera trebao imati Jeep, vrijednost zbog povećane vidljivosti i prodaje dresova mogla bi porasti na 58 milijuna dolara, a iznos koji sada plaćaju Juventusu je oko 20 milijuna dolara.

 

Prodaja će samo rasti, dokaz je ‘pad’ webshopa

Najveća prednost Ronalda je što je najpraćeniji igrač, ali i osoba / brand na društvenim mrežama ukupno, posebno se ističe popularnost na Facebooku koja prelazi 122 milijuna lajkova. Primjerice, Juventus na Twitteru prati 6 milijuna ljudi, a Ronalda prati više od 74 milijuna.

Juventus je napredovao i na društvenim mrežama, povećali su broj pratitelja za 1.5 milijuna! 

Rezultat svih ovih brojki najbolje se vidi i time što je ‘pao’ web shop Juventusa te nije u funkciji bio 2 dana, od kada je Ronaldo službeno stavio svoj potpis za Juventus. Samo ta činjenica dovoljno govori koliko će ljudi kupovati artikle vezane uz popularnog CR7, ali i zašto će rasti cijena dionica, dolaziti novi sponzori, veći ugovori…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram