Zatvori
Poslovni Puls
20/09/2016

Evo koja je (burzovno) najvrijednija azijska kompanija

Tržišna vrijednost Alibaba grupe prešla je sve ostale azijske tvrtke izlistane na burzi, prema tvrdnji tog diva za e-trgovinu u subotu...

Najveća svjetska platforma za e-trgovinu završila je petak s 104.64 američka dolara po dionici na burzi u New Yorku, te ostvarila ukupnu vrijednost od preko 266 milijardi američkih dolara što je najveća tržišna kapitalizacija bilo koje izlistane tvrtke u Aziji.

Povećanje cijene dionica zahvaljujući širećem poslu i izvanrednim financijskim rezultatima dovelo je do približavanja interenet tvrtki tradicionalnom sektoru. Još jedna kineska internet tvrtka, Tencent Holdings Ltd, bila je vodeća po tržišnoj kapitalizaciji među azijskim izlistanim tvrtkama ranije ovog mjeseca.

Alibaba je prijavila astronomski rast u drugoj četvrtini ove godine, s prihodima koji su rasli približno 59% na godišnjoj razini, što je najveći rast od izlaska te tvrtke na burzu prije dvije godine.

Osim poslavanja u e-trgovini Alibaba se nada dodatnom impulsu u svojim financijskim, "cloud" i logističkim uslugama u sljedećem desetljeću, prenoci CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram