Zatvori
Poslovni Puls
28/12/2016

Ambiciozni Tedeschi najavio Atlanticov iskorak na tržište Zapadne Europe

Vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi najavio je kako će njegova kompanija krenuti u preuzimanje neke tvrtke na tržištu Zapadne Europe...

Tedeschi je u intervjuu za Reuters kazao kako se Atlantic na ovaj potez odlučio jer je tržište zemalja bivše Jugoslavije jednostavno premaleno.

Naglasio je kako će kupovina imati dvoznamenkasti milijunski iznos, ali više od toga nije otkrio, piše N1.

''S obzirom da naši proizvodi imaju tako visok udjel na tržištu, prostor za rast nam je ograničen'', kazao je za Reuters.

''Na tržištu Zapadne Europe želimo organski i anorganski rast'', rekao je.

Osim toga kazao je i kako bi Atlantic Grupa mogla razmotriti mogućnost kupovine Podravke pod uvjetom da vlada smanji svoj udio u toj tvrtki koji iznosi 25 posto.

Tedeschi je za Reuters kazao i kako bi njegova kompanija mogla proizvesti i novu energetsku pločicu za veliku multinacionalnu kompaniju Herbalife, nakon što je istekao prijašnji desetogodišnji ugovor.

Atlantic Grupa posjeduje 10 potrošačkih brendova na podrčuju bivše Jugoslavije, pokazalo je istraživanje Valicon. Tu spadaju proizvodi poput Cedevite, Argete, Smokija i Cockte.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram