Zatvori
EY Poduzetnik Godine
Foto: EY
PoslovniPuls
15/09/2023

Najavljeno novo izdanje nagrade EY Poduzetnik godine: U žiriju Tedeschi, Rimac, Cvetojević...

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca održana je rasprava o korporativnom upravljanju i najavljeno deveto izdanje nagrade EY Poduzetnik godine. U panel raspravi sudjelovali su Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe, Anita Cvetić Oreščanin, članica Uprave i suvlasnica Poslovne inteligencije, Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik tvrtke DOK-ING i EY Poduzetnik godine 2022., Boris Centner, glavni savjetnik Uprave Erste banke za poslovanje s gospodarstvom i financijska tržišta, te Berislav Horvat, country managing partner u EY-u Hrvatska.

Pored Emila Tedeschija, koji od početka predsjeda žirijem, o izboru najboljeg odlučivat će neovisni žiri kojeg čine poduzetnici Nenad Bakić i Saša Cvetojević, dosadašnji laureati programa Alan Sumina, Mate Rimac, Silvio Kutić, Hrvoje Josip Balen, Miljenko Borščak, dok će im se po prvi puta pridružiti posljednji dobitnik nagrade Vjekoslav Majetić te tri uspješne poduzetnice, finalistice prethodnih programa EY Poduzetnik godine – Jadranka Boban Pejić, Anita Cvetić Oreščanin i Dorotea Effenberger.

Anita Cvetić Oreščanin poručila je kako je sudjelovanje u programu za nju bilo divno iskustvo i dodatni poticaj za razvoj poslovanja, a kao članica žirija pažnju će obratiti na integritet svakog prijavljenog poduzetnika. Poput Cvetić Oreščanin, o najuspješnijem će prvi put odlučivati i prošlogodišnji predstavnik Hrvatske u Monte Carlu Vjekoslav Majetić, koji je rekao kako „ljudima treba reći da vrijede, ne samo pobjedniku, već i svima prijavljenima jer su svi redom uspješni.“

Predsjednik žirija Emil Tedeschi rekao je kako je EY Poduzetnik godine jedinstveni događaj na kojem poduzetnici nagrađuju poduzetnike. „Svake sam godine izuzetno pozitivno iznenađen koliko intrigantnih, uspješnih poduzetničkih priča upoznajem iz godine u godinu, a sve su sjajne.“ Pozvao je poduzetnike da se prijave te sve ostale da nominiraju poduzetničke priče sve do kraja studenog 2023. Ime novog hrvatskog poduzetnika ili poduzetnice koji će Hrvatsku predstavljati na svjetskom izdanju EY Poduzetnik godine, bit će poznato na svečanom proglašenju u veljači sljedeće godine.

„Važno je podržati poduzetnike, koji su uspješno razvili ideje za koje nitko nikad ne bi rekao ni da postoje. Treba podržati one koji se bore“, rekao je Centner iz Erste banke, koja je i ove godine generalni sponzor programa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram