Zatvori
Poslovni Puls
24/06/2015

Hajdaš - Dončić: Početak izgradnje Pelješkog mosta krajem ove godine ili početkom iduće

Pelješki most najvjerojatnije će se početi graditi krajem godine ili početkom iduće, najavio je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić gostojući u emisiji HR-a A sada vlada. Potvrdio je da je stigla studija izvedljivosti Europske komisije, a njezina javna prezentacija održata će se u ponedjeljak...

Završena je studija predizvodljivosti, studija izvodljivosti te studija utjecaja na okoliš. Prvi natječaji raspisat će se u ranu jesen, rekao je ministar. Da se tako radilo i prije radilo u Hrvatskoj, ne bi danas imali dugove od 4,5 milijardi kuna. Sudije nam govore koji su projekti i u kojem obliku isplativi i prihvatljivi.

Ministar je rekao i kako se očekuje da će pelješki most koštati oko 200 milijuna eura. O visini sufinanciranja iz europskih fondova nije mogao govoriti. Svakako očekuje da će se raditi o minimalnom iznosu od 50 posto, a dobro bi bilo da se taj postotak popne na 80, rekao je.

Istaknuo je i da je budućnost željezničkog prometa u Hrvatskoj svijetla. Iz "Končara" svaki mjesec izlaze dva vlaka, a do kraja godine očekujemo isporuku 22 vlaka. HŽ Putnički prijevoz se restrukturira, a HŽ Cargo će se u budućnosti morati privatizirati, rekao je Hajdaš Dončić.

Govoreći o Croatia Airlinesu rekao je da je Vladi u interesu da CA opstane i zadrži naziv. No država mora smanjiti svoj vlasnički udio, dodaje i zaključuje da CA bez partnera ne može opstati.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram