Zatvori
Poslovni Puls
06/05/2015

Damir Novotny: Da sam ja ministar, riješio bih sve probleme za tri mjeseca

Gostujući u jutrašnjoj emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvoga ekonomski analitičar Damir Novotny rekao je kako izlaz iz gospodarske situacije u kojoj se Hrvatska nalazi vidi jedino u privatizaciji i prodaji dijela javne imovine...

Iznio je podatak da država ima u vlasništvu dionica u vrijednosti od oko 120 milijuna kuna. Istaknuo je da je privatizacija neminovna i da je potreban širi nacionalni konsenzus oko tog pitanja.

Hrvatska je ekonomija šest godina u slobodnom padu koji je posljdica loših strukturnih odluka svih vlada do sada, dodao je, te iznio podatak da smo u ovoj krizi izgubili 200 tisuća radnih mjesta koje će biti teško nadoknaditi.

"Prava opozicija i SDP-u i HDZ-u su građani Hrvatske čiji se stavovi radikaliziraju jer ovakvo stanje više nije moguće izdržati", rekao je Novotny.

Prema njegovim procjenama, javni dug će vrlo skoro doseći razinu od 100 posto BDP-a što ni jedna zemlja u EU nema. Nužne su reforme kako bi se stvorila nova ekonomska struktura koja bi mogla osigurati dugoročni ekonomski rast. Primjeri baltičkih zemalja pokazuju kako je potrebno malo vremena da se ostvari rast, ali uz dobru politiku, naglasio je Novotny. Smješak sugovornika u studiju izvukla je Novotnyjeva izjava da kad bi on bio ministar riješio bi sve u 3 mjeseca.

O procjenama Europske komisije o hrvatskom gospodarstvu te o načinu izlaska iz trenutne situacije u emisiji su govorili i SDP-ov ministar Gordan Maras te HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Šuker.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram