Zatvori
Poslovni Puls
09/02/2015

Hong Kong ulaže 16,8 mlrd. dolara u ekspanziju zračne luke

Izvršni upravitelj hongkonške zračne luke Wilson Fung izjavio je u ponedjeljak kako bi putnici mogli početi plaćati doprinos za izgradnju planirane treće piste Međunarodne zračne luke Hong Kong...

Izvršni ravnatelj Službe za korporativni razvoj dodao je kako je plaćanje navedene pristojbe za poboljšanje općeprihvaćeno u cijelom svijetu te da ne misli kako će to utjecati na konkurentnost hongkonške zračne luke.

S obzirom da se radi o jednoj od najprometnijih zračnih luka u svijetu, u planu je izgradnja treće piste kako bi imali što bolje kapacitete s obzirom na sve veću potražnju. Ovim projektom Hong Kong će biti sletište za preko 600 tisuća letova godišnje do 2030., a dosadašnja količina kargo i putničkog prometa će se udvostručiti.

Očekuje se da će troškovi izgradnje nove piste premašiti 130 milijardi američkih dolara (16,8 milijardi američkih dolara), prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram