Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2015

Vlada ignorira volju naroda: Počeli pregovori oko monetizacije autocesta

U Ministarstvu prometa počeli su pregovori s ponuđačima u procesu monetizacije autocesta. Pred Povjerenstvom za monetizaciju - svi će ponuđači nastupiti pojedinačno...

Pregovarački proces trebao bi potrajati četiri mjeseca. No, u međuvremenu bi se, očekuju protivnici monetizacije, trebao održati i referendum za koji su prikupili dovoljan broj potpisa, a na kojam će, nadaju se, građani davanju autocesta u koncesiju reći - ne.

Pregovori su tajni i trajat će sljedeća tri dana. No, neslužbeno se doznaje da su u igri veliki svjetski konzorciji. Među njima je i jedna od najvećih svjetskih investicijskih banaka Goldman Sachs grupa u suradnji s hrvatskim mirovinskim fondovima, te austrijski Strabag i Australska Macquarie grupa.

Peđa Grbin će od Ustavnog suda preispitivanje referendumskog pitanja. Sindikalist Mijat Stanić tvrdi da se koncesijski ugovor ne može potpisati prije održavanja referenduma. Potipsi su već u Saboru, saborski odbor idući tjedan donosi odluku i ide referndum. Prema tome, sve ove aktivnosti koje se sad događaju su sad hipotetske naravi i one nemogu neće stvoriti nikakvu obvezu ni za jednu stranu, rekao je Stanić.

Pitanje je škakljivo čak i za ministra Sinišu Hajdaš Dončića koji do sada nije želio komentirati što će se događati s monetizacijom ako se bude čekala odluka Ustavnog suda, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram