Zatvori
Poslovni Puls
07/01/2015

Kineski putnički zrakoplov kao konkurencija Boeingu i Airbusu?

Izrada prvog velikog putničkog zrakoplova od strane jedne kineske tvrtke skoro je došla kraju. C919, kojeg je razvila kineska Korporacija za komercijalne zrakoplove i koji se može pohvaliti posljednjom naprednom tehnologijom, uskoro će ugledati svjetlo dana...

Radi se o istoj tvrtki koja stoji iza ARJ21, odnosno novog putničkog zrakoplova za kraća putovanja koji je bio tema u mnogim medijskim izvješćima jer je prije tjedan dana dobio službeni certifikat od nadležnih kineskih službi za civilno zrakoplovstvo.

''Prilikom oblačnog vremena ili smoga, pilot ne može dobro vidjeti pistu no zbog senzora koje smo instalirali u naš zrakoplov pilot će imati mogućnost infracrvenog pogleda na prilike koje vladaju oko aviona prilikom uzlijetanja i slijetanja. C919 je prvi koji se među velikim putničkim zrakoplovima može pohvaliti novom tehnologijom', izjavio je Zhou Guirong, zamjenik glavnog dizajnera spomenute letjelice.

Potrebno je naglasiti kako C919 može letjeti i do pet tisuća kilometara, a u njega će se moći smjestiti oko 160 putnika.

''Predviđeno je da naš motor zbog svog dizajna troši oko 15% manje goriva u usporedbi s potrošnjom konkurentskih zrakoplova sličnog tipa, čime je za 10% poboljšana njegova ukupna radna učinkovitost. On je konkurentan kada je riječ o sigurnosti, uštedi, udobnosti i utjecaju na okoliš'', dodao je Zhou opisujući pobliže kvalitete novog kineskog proizvoda.

Za prvi veliki putnički zrakoplov kineske proizvodnje dosad je zaprimljeno preko 400 narudžbi, a prvi let se očekuje prije kraja ove godine, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram