Zatvori
Poslovni Puls
10/10/2014

Hrvatska vina se prodaju na kineskom shopping TV kanalu

Vina iz srca Dalmacije od danas se prodaju na kineskom televizijskom kanalu za kupovinu Global Home Shopping. Naime, radi se o vinima tvrtke Zlatan otok koja su dosad na brojnim domaćim i svjetskim natjecanjima te sajmovima osvojila više od sto nagrada, medalja i priznanja. Između ostalog ta tvrtka dobitnik je svjetske vinarske nagrade Decanter te osvajač Vinovite Zagreb, splitskog GAST-a, VINO Ljubljana te svjetskih sajmova u Zurichu, Bordeauxu, Nürnbergu, Parizu i tome slično...

Ova hrvatska tvrtka na kinesko tržište prvi put je ušla 2010. te se nakon četiri godine izgradila u prepoznatljiv i popularan brand u Kini. Kako bi se otišlo korak dalje, spomenuta tvrtka započela je ove godine suradnju s navedenim televizijskim kanalom za kupovinu GHS koji je inače dio China Radio Internationala, a čija je namjera kineskim potrošačima predstaviti kvalitetne uvozne proizvode iz cijelog svijeta.

GHS u ovom trenutku ima operativnu sposobnost koja ga čini nacionalnim televizijskim kanalom za kupovinu s obzirom da objedinjuje TV, web-stranice, kataloge te druge platforme za oglašavanje i prodaju. Njihov televizijski kanal pokriva 17 pokrajina i autonomnih regija, što zapravo znači gotovo 200 milijuna gledatelja u oko 50 milijuna kućanstava diljem ukupno 137 kineskih gradova.

''U budućnosti i dalje vidimo širenje naših proizvoda u Kini, no kad za to dođe vrijeme. Naša vina su, mislim, najzanimljivija zato što su prava. Nema kopija, kemije, ništa što nije iz ekološke zemlje, odnosno čistog mjesta. Tako da su naša vina, što se tiče Kine po tom pitanju, svakako posebna, naglasila je Marija Perišić, predstavnica tvrke Zlatan otok za Kinu.

U emitiranju programa uživo sudjelovao je i hrvatski veleposlanik u Kini Nebojša Koharović koji je iskoristio tu priliku da kineskim gledateljima pobliže predstavi kvalitetna hrvatska vina, ali i kulturu, turizam te prirodne ljepote.

Uvjereni smo i kako će prodaji kvalitetnih hrvatskih vina Zlatan otok svakako u prilog ići i rast potrošnje vina u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta, točnije 40% zabilježenih u prošlom desetljeću. Prema podacima kineske Carinske uprave, uvoz crnog vina od siječnja do listopada prošle godine porastao je za 31,4% s 311 milijuna litara. Osim toga porasla je i vrijednost uvoza za 68,2% na 1,67 milijardi američkih dolara. Kina je inače prošle godine, s uvezenih 155,41 milijuna kartona vina i dalje zadržala vodeću poziciju kada je riječ o potrošačima crnog vina u svijetu, javlja CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram