Zatvori
Poslovni Puls
29/09/2014

HDZ-ov gospodarski strateg: Slobodno tržište je najveće zlo, tu nema Boga!

U intervjuu objavljenom prije šest godina, Martin Pastuović, 74-godišnji Ličanin, osobni gospodarski savjetnik predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, izrekao je nekoliko "zanimljivih" opaski o gospodarstu i tržišnom uređenju...

'Usuđujem se reći da mogu meritorno prosuditi kako stvoriti uspješno gospodarstvo i kako ga tržišno održati', rekao je Pastuović za Vilu Velebita.

Oštro je osudio liberalni kapitalizam, jer smatra da slobodno tržište svodi čovjeka na robu.

'Usudio bih se reći da je tržište najveće zlo koje je čovjek izumio. U njemu se gubi i Bog i čovjek te božji i naravni zakoni. Međutim, živimo u ovakvom svijetu i moramo naći prikladan odgovor za njega', ustvrdio je Karamarkov savjetnik.

Taj je odgovor za Pastuovića eko-socijalno tržišno gospodarstvo koje donosi, uvjeren je, generacijsku i socijalnu pravednost i pravo budućih naraštaja na čist okoliš, zrak, vodu i tlo.

Na pitanje koja je njegova vizija razvojne strategije Hrvatske, Pastuović je odgovorio kako u svjetskom gospodarstvu postoje dominantni proizvođači i dominantni veletrgovci.

'Za stabilnost svake države važno je da ona bude prisutna u oba segmenta. U svojem proizvodnom portfoliju valja imati nešto od sljedećih komponenti: proizvodnju računala, zrakoplova, automobila, vojne opreme i farmaceutskih proizvoda', rekao je Pastuović za Vilu Velebita.

Izvor: Vila Velebita/tportal.hr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram