Zatvori
Poslovni Puls
19/08/2014

Europskim poljoprivrednicima 125 milijuna eura zbog ruskih sankcija

Europska komisija najavila je deblokadu oko 125 milijuna eura za podršku poljoprivrednom sektoru u EU-u pogođenom ruskim jednogodišnjim embargom na zapadne prehrambene proizvode...

Te mjere stupaju na snagu danas a odnose se na mrkvu, rajčice, cvjetaču, papriku, kelj, krastavce, šampinjone, jabuke, kruške, crveno voće, stolno grožđe i kivi, piše u priopćenju.

Predviđeni proračun iznosi oko 125 milijuna eura, istaknuo je pred novinarima glasnogovornik Komisije za poljoprivredu Roger Waite. Ideja je smanjiti količine na tržištu kako cijene ne bi pale na kriznu razinu.

Kad se formaliziraju za nekoliko tjedana, mjere će se primijenjivati retrogradno od 18. kolovoza i ostati na snazi do kraja studenog. Veliki opskrbljivači kvarljivog povrća i voća za Rusiju - Poljska, Litva, Belgija i Nizozemska - bit će glavni korisnici te podrške, istaknuo je europski izvor, prenosi HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram