Zatvori
Poslovni Puls
18/08/2014

Evo gdje se prodaje najskuplja nekretnina na svijetu

Superluksuzna kuća, smještena na hongkonškom Victoria Peaku, u ovom trenutku je najskuplja kuća na svjetskom tržištu nekretnina. S površinom od 4 660 metara četvornih i atraktivnom lokacijom na mjestu koje privlači brojne turiste iz cijelog svijeta ova nekretnina će vas koštati preko nevjerojatnih 105 milijuna američkih dolara...

Ako se pomnije bacimo na računanje svaki kvadratni metar ove kuće košta skoro 23 tisuće američkih dolara što je čini najskupljom te veličine na svijetu. Budući kupac, ukoliko se odluči izdvojiti tu svotu morat će svemu nadodati i 13 milijuna dolara za plaćanje poreza.

U slučaju da se netko odluči na ovaj potez bit će to najskuplja kuća ikada prodana u Hong Kongu, kojeg je Forbes inače postavio na treće mjesto svoje ljestvice nasjkupljih gradova, odmah iza Tokyja, Londona, Singapura odnosno New Yorka.

Janeth Weil, koja u Hong Kongu također posjeduje luksuzni dom od 6 tisuća kvadratnih metara, nije mogla vjerovati o kojoj se točno cijeni radi nakon što je razgledala navedenu nekretninu.

''Ako bi se i odlučila kupiti, odnosno napraviti veliku investiciju, željela bi ipak veći povrat uloženog'',  ističe Weil.

Megakupovine poput ove mogle bi biti poprilično rizične s obzirom da su se cijene vinule visoko u Londonu, Sydneyu i njujorškom Manhattanu više od 12 mjeseci zaredom, zaključno s lipnjom. Cijene su s druge strane pale u Singapuru i Hong Kongu.

S druge strane David Ji i Knight Frank ističu kako je, unatoč vladinoj intervenciji da smanji te cjenovne skokove na tržištu, potražnja za deluxe nekretninama za stanovanje ostala na zavidnoj razini.

- ''Zbog nedostatka materijala i cijene ostaju iste. Njih kupuju generalni direktori i velike face. Radi se o bogatašima iz inozemstva, kopnenog dijela Kine te Jugoistočne Azije.'', prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram