Zatvori
Poslovni Puls
02/06/2014

Lošija očekivanja za globalnu zrakoplovnu industriju

Zabrinutost zbog kineskog gospodarskog rasta i političkih rizika potaknula je zrakoplovnu industriju da sreže prognozu ovogodišnje dobiti za 700 milijuna dolara, objavila je u ponedjeljak Međunarodna udruga za zračni prijevoz (IATA)...

Organizacija sa sjedištem u Ženevi sada očekuje da će zrakoplovne kompanije u ovoj godini ostvariti ukupnu dobit od 18 milijardi dolara, u odnosu na 18,7 milijardi dolara koliko su prognozirali u ožujku. Tokom godine gospodarski izgledi trebali bi se ipak poboljšati, dodaju.

Svjetska trgovina usporava od ožujka a poslovno povjerenje oslabilo je zbog zabrinutosti za kineski gospodarski rast, kazao je čelnik IATA-e u priopćenju objavljenom na godišnjoj skupštini udruge u Dohi.

Globalnu zrakoplovnu industriju pritišću rast infrastrukturnih troškova, neučinkovitost u upravljanju zračnim prometom, teška porezna opterećenja i skupa regulativa, tumači generalni direktor IATA-e Tony Tyler, prenosi Reuters.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram