Zatvori
Poslovni Puls
22/03/2014

Slavko Linić: Kreditni rejting je loš je nemamo gospodarski rast

Agencija Moody's promijenila je izglede za rejting Hrvatske iz stabilnih u negativne te potvrdila dosadašnji rejting države Ba1...

Ministar financija Slavko Linić rekao je kako je dok god ne budemo ostvarili gospodarski rast, i dok ne povećamo izvoz koji će značiti da se u gospodrstvu stabiliziraju pozitivni trendovi, teško očekivati rejtinge koji će nam omogućavati povoljnije uvjete na financijskom tržištu.

Komentirajući izvješće, potpredsjednik Vlade Branko Grčić istaknuo je da su dva tereta u ovom trenutku.

"Jedan je fiskalna konsolidacija, a drugi je ostvarenje prognoze gospodarskog rasta. Vjerojatno i agencije sagledavaju to u kontekstu procedure prekomjernog deficita i priprema RH za tu proceduru te prema parametrima koje mi nudimo u javnosti, između ostalog i sa zadnjim rebalansom, procjenjuju koji su izgledi Hrvatske u idućem razdoblju. Tu sam vrlo realan ili pokušavam biti", rekao je Grčić.

"Dakle ako vam netko odsiječe 2% BDP-a u općoj potrošnji, javnoj potrošnji, onda su izgledi za rast bitno ograničeni i u odnosu na naše ranije projekcije. Toga moramo svi biti svjesni", dodao je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram