Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2014

Crna Gora privatizira Montenegro Airlines

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte predložio je crnogorskoj Vladi plan privatizacije za ovu godinu gdje su uvrštene brojne kompanije među kojima je Montenegro Airlines...

Ove godine će naglasak biti na privatizaciji poduzeća i valorizaciji turističkih lokaliteta, pa će biti nastavljene aktivnosti na privatizaciji Jadranskog brodogradilišta, dok će za Novi duvanski tokom godine biti raspisan poziv za djelomičnu privatizaciju ili dokapitalizaciju.

Na spisku za privatizaciju preko natječaja su i Montekargo, HTP Budvanska i Ulcinjska rivijera, Institut crne metalurgije, Fabrika elektroda Plužine, Polieks Berane, Institut Dr Simo Milošević Igalo, Marina Bar, Montenegro Defence Industry i hotel Park u Bijeloj. Za Poštu Crne Gore bi se tražio partner preko privatno javnog partnerstva za njene usluge.

Projekti koji će biti realizirani putem privatno-javnog partnerstva, a za koje su natječaji već raspisani su otok Lastavica sa tvrđavom Mamula, bivša vojarna Mediteran Žabljak, lokalitet između Njivica i ušća Sutorine, Vojno-turistički kompleks Bigovo-Trašte, turistički kompleks Ecolodge na Vranjini i skijalište Savin kuk.

Savjet je za turističku valorizaciju kroz izdavanje ponovo uvrstio i bivši vojno-turistički kompleks Valdanos kod Ulcinja. Za valorizaciju su predviđeni i lokaliteti Velika plaža, Ada Bojana, Kamp Neptun HTP Ulcinjska rivijera, nautičko turistički kompleks Marina Kotor, uvala Masline Utjeha za rt Odrač u Baru.Tu su i Otok cvijeća i zemljište Prevlaka u Tivtu, vojarna Gornji klinci Herceg Novi, Lalovina - komanda PKL Herceg Novi, motel Šas sa Vladimir ekonomijom u Ulcinju, lokalitet Donja Arza Herceg Novi i zemljišta nekadašnje vojarne Radoje Dakić na Žabljaku, prenose crnogorski mediji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram