Zatvori
Poslovni Puls
13/12/2013

Američki FCC pokrenuo raspravu o ukidanju zabrane korištenja mobitela u zrakoplovima

Američka agencija za telekomunikacije poduzela je prvi korak prema ukidanju zabrane korištenja mobilnih telefona tijekom letova, piše BBC...

Savezno povjerenstvo za telekomunikacije (FCC) izglasalo je u četvrtak s tri glasa "za" i dva "protiv" pokretanje javnih konzultacija o tom pitanju.

"Treba priznati da postoji nova tehnologija", rekao je šef FCC-a Thomas Wheeler. "Ništa se neće već sutra promijeniti na vašem letu. Tražimo komentare o tom prijedlogu", rekao je.

Wheeler je kazao da je on osobno protiv poziva u avionima, jer je "zadnja osoba" koja bi voljela slušati tuđe razgovore. Međutim, ukinuti zabranu bilo bi odgovorno jer "kada razlog za pravilo ne postoji, pravilo također ne bi trebalo postojati", rekao je prije glasovanja.

Njegovo je mišljenje da bi u konačnici odluku trebalo prepustiti zrakoplovnim kompanijama.

Odvojeno od toga državni tajnik u Ministarstvu prometa Anthony Foxx u četvrtak je rekao da ministrstvo prometa razmišlja o vlastitoj zabrani. "Kroz posljednjih nekoliko tjedana, čuli smo strahove zrakoplovnih kompanija, putnika, domaćica zrakoplova, članova Kongresa i drugih koji su svi zabrinuti zbog ideje da bi se putnicima dopustili razgovori - a i mene to brine".

Nedavno istraživanje javnog mišljenja pokazalo je da se 59 posto Amerikanca koji su u posljednjih godinu dana letjeli barem jednom protivi razgovorima iz aviona. Među onima koji su letjeli više od četiri puta u posljednjih godinu dana 78 posto je protiv korištenja mobitela.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram