Zatvori
Poslovni Puls
14/11/2013

Hrvatska nema više vremena - hitno u rebalans proračuna

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić potvrdio je da će se na ovotjednoj sjednici Vlade raspravljati o rebalansu ovogodišnjeg proračuna te o prijedlogu proračuna za 2014...

"Uži kabinet raspravljat će o rebalansu i idemo na Vladu, nemamo više vremena. I rebalans i novi proračun moraju ići u proceduru, krajnje je vrijeme", izjavio je Grčić.

Na upit donosi li rebalans proračuna za ovu godinu neke nove uštede, odnosno neke posve nove promjene, Grčić je kazao da će ušteda biti, "ali nečeg sasvim novog, za što već niste čuli, definitivno neće".

Rebalans ovogodišnjeg proračuna već je nekoliko puta najavljivao ministar financija Slavko Linić, koji je kao glavne razloge rebalansa navodio sanaciju dugova zdravstva u iznosu od 3,3 milijarde kuna te određena prekoračenja za plaće u obrazovanju i policiji i više troškove za mirovine zbog njihova usklađivanja, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram