Zatvori
Poslovni Puls
19/08/2014

Vlada priznala da je vodila potpuno pogrešnu poreznu politiku

Nakon povratka s godišnjeg odmora - u Vladi su počeli pripremati rebalans proračuna, ali i poteze kojima bi pokrenuli gospodarstvo. Ministar financija Boris Lalovac najavio je smanjenje plaća u državnom i javnom sektoru....

No s druge strane najavljuje i porezno rasterećenje za srednji sloj. Povećao bi se neporeziv dio primanja što bi na kraju moglo dovesti do većih plaća. Izradit će se i paket mjera za 150 tisuća blokiranih građana, prenosi HRT.hr.

Očito da će vlada - nakon što porezni pritisak nije dao rezultata - pokušati ostvariti gospodarski rast - jačanjem potrošnje građana. 'Nastojat ćemo smanjiti porezno opterećenje i za građane i za gospodarstvo i na taj način proširiti poreznu bazu da više ljudi sudjeluje u plaćanju poreza kako bi dobili pozitivan efekt na proračun', izjavio je Lalovac. Dodao je kako je 31 milijarda kuna prevelik iznos u šestoj godini recesije - neće biti linearnog smanjivanja plaća, ali će se taj sustav morati preispitati.

Ove najave komentirao je bivši ministar financija Ivan Šuker (HDZ). 'Ovo je prije svega priznajnje da su vodili totalno krivu poreznu politiku - nakon greške s PDV-om, pa sa smanjenjem i povećanjem zdravstvenog doprinosa, sada priznaju da su bili u krivu i glede poreza na dohodak', kazao je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram