Zatvori
Poslovni Puls
23/10/2013

HNS: Nećemo podržati uvođenje poreza na nekretnine

Povećanje poreznog opterećenja nikako nije jedini način za smanjenje proračunskog deficita...

"Demantiramo medijske napise prema kojima HNS podupire uvođenje novih poreznih opterećenja građana ili povećanje stope PDV-a. Isti je stav ponovljen na press konferenciji Kluba HNS-a te i dalje smatramo da nije dobro najavljivati u javnosti bilo kakve nove ili izmijenjene porezne mjere bez prethodnog i konačnog dogovora svih koalicijskih partnera, jer se time zbunjuju građani i unosi nesigurnost u poduzetničku klimu", ističe HNS u priopćenju.

Reagiraju time na pisanje Jutarnjeg lista da se iz riječi HNS-ova zastupnika Srđana Gjurkovića, s jučerašnje konferencije za novinare Kluba HNS-a u Saboru, kako je načelno stajalište stranke da se promjene poreza ne mogu uvesti tek tako, ali da će sagledati kompletnu situaciju i dogovarati se unutar Vlade, može iščitati da je HNS omekšao stajalište o mogućnosti uvođenja poreza na nekretnine ili povećanja PDV-a.

U HNS-u smatraju kako je nužno i neophodno osigurati pozitivnu poduzetničku klimu koja će rezultirati novim investicijama i investicijskim ciklusom, čemu nikako ne pridonosi stalna najava povećanja poreznih stopa, izmjena poreznih zakona ili uvođenja novih poreza, ističe se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram