Zatvori
Jasmin Hadzic
10/10/2013

Prihodi od online oglašavanja na američkom tržištu dostigli 20 milijardi dolara

Iako sektor online oglašavanja više ne raste po fantastičnim stopama rasta iz 1990-tih godina, još uvijek je prisutan impresivan godišnji rast...

Prihodi od online oglašavanja u SAD-u u prvom polugodištu narasli su na rekordnih 20,1 milijardi dolara, javlja VentureBeat. Najveći rast ostvaren je u segmentu mobilnih reklama, od čak 145 posto. Ta vrsta oglašavanja imala je udio od 3 milijarde dolara.

Impresivan rast ostvarilo je i video oglašavanje, na koje je u prvih šest mjeseci ove godine potrošeno 1,3 milijardi dolara.

Zanimljivo, 10 najvećih američkih online kompanija ukupno je uzelo čak 70 posto svih online oglašivačkih dolara.

Prihodi Googlea, Yahoo-a i Binga i drugih tražilica iznosili su 8,7 milijardi dolara, što predstavlja rast od 7 posto u odnosu na 2012. godinu, objavio je IAB.

Usporedba s gore spomenutim 90-tim godinama prošlog stoljeća doista je zanimljiva.

U prvoj polovici 1996. godine online oglašavanje na američkom tržištu vrijedilo je 82 milijuna dolara, 1998. godine milijardu dolara, a prag od 10 milijardi dolara dostignut je 2007. godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram