Zatvori
Poslovni Puls
21/09/2013

Ulagač i milijarder George Soros (83) ženi se po treći put

Američki milijarder, ulagač i filantrop George Soros (83), poznat po podupiranju liberalnih političkih usmjerenja, u subotu se ženi  konzultanticom za zdravstvenu skrb i obrazovanje Tamiko Bolton (43) na svom imanju blizu New Yorka...

Sorosu će to biti treći brak. Godine 1983. rastao se od Annaliese Witschak, a 2005. od Susan Weber Soros. Za Tamiko Bolton to će pak biti drugi brak. Par se upoznao na jednoj svečanoj večeri 2008., a zaručen je od kolovoza 2012.

Trodnevno slavlje počinje u petak ručkom i prijmom u Muzeju moderne umjetnosti na Manhattanu, a par će zavjete razmijeniti u subotu na imanju u Bedfordu, koje je Soros kupio 2003. od Michaela Crichtona, autora Jurassic Parka.

Ceremoniju sklapanja braka vodit će savezni sudac Kimba Wood, a svadbenoj svečanosti nazočit će 500 gostiju, među kojima i obitelj mladenaca, mladoženjinih petero djece, predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim, mnogi uglednici iz političkog i gospodarskog svijeta te neki od čelnika stranih zemalja poput Hendrika Toomasa Ilvesa, predsjednika Estonije, te Edija Rame, albanskog premijera, prenose strani mediji, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram