Zatvori
George Soros
Foto: swiss-image.ch/Michael Wuertenberg
PoslovniPuls
14/02/2022

George Soros uložio 2 mlrd. dolara u proizvođača električnih autombila Rivian

Mađarsko-američki milijarder i filantrop George Soros uložio je u američkog proizvođača električnih automobila Rivian Automotive i to kroz kupovinu gotovo 20 milijuna dionica kupne vrijednosti oko 2 mlrd. dolara, objavljeno je.

Rivian, u kojem e-commerce div Amazon ima 20-postotni udio, krajem prošle godine izašao je na burzu kroz IPO (najveći u 2021. godini) koji je u jednom trenutku ovu tvrtku vrijednovao na iznos od 100 mlrd. dolara. No, to je daleko od stvarnosti i trenutne tržišne kapitalizacije od 51 mlrd. dolara.

Iako su Rivianovi početni datumi isporuke bili pomaknuti zbog pandemije i problema s poremećajima u globalnim opskrbnim lancima, kalifornijski proizvođač električnih automobila započeo je prve isporuke svojih terenskih električnih pickupa krajem 2021. U siječnju je objavljeno kako je Rivian prošle godine proizveo 1.105 vozila, a isporučio njih 920.

Soros ocito ima povjerenja u kompaniju koja će Amazonu isporučiti više od 100.000 električnih dostavljačkih kamioneta.

Ovo nije jedino veliko ulaganje Sorosevog obiteljskog ulagačkog ureda, Soros Fund Management, u posljednje vrijeme. Samo prije nekoliko dana pisali smo o njegovom ulaganju u metaverse video igru - The Sandbox.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram