Zatvori
PoslovniPuls
06/06/2022

U Split ovaj tjedan stiže Rimac Nevera

U Splitu će u idući četvrtak i petak, 9. i 10. lipnja puhati snažan vjetar zelene tranzicije. Olujni udari očekuju se oko Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, gdje će se zahvaljujući Green Future konferenciji stvoriti vrtlog međunarodnog i hrvatskog znanja o novih tehnologijama, javnim politikama i izvorima financiranja. Vrijeme će biti pretežno sunčano dok ne padne mrak, a raspoloženje će biti izrazito vedro i po danu i po mraku. Posjetitelje i slučajne prolaznike upozoravamo da ispred HNK Split stiže Nevera. Rimac Nevera.

Prvi svjetski serijski električni hiperautomobil dolazi u centar Splita, ispred HNK! Jurilica od 1914 konja, s najbržim ubrzanjem među automobilima koji su danas u produkciji - do 100 km/h za ispod dvije sekunde i do 300 km/h za samo 9,3 sekunde, bit će izložena ispred splitskog kazališta. Rani prototip najboljeg električnog automobila na svijetu će Splićani, strani gosti i svi znatiželjnici moći ekskluzivno vidjeti uživo i napraviti sliku ispred tehnološkog čuda hrvatske proizvodnje, poručuju organizatori.

Rimac Grupa, koja je upravo primila investiciju od 500 milijuna eura od SoftBanka i Goldman Sachsa čime je tvrtka premašila 2 milijarde eura tržišne vrijednosti i postala drugi hrvatski „jednorog“, podržava Green Future konferenciju od prvog dana. Stručnjaci iz Rimac Grupe sudjeluju na konferenciji kao idealni sugovornici na temu zelene budućnosti kojom se Rimac u svojoj niši bavi već više od desetljeća.

„Oduševljeni smo što je Nevera, koja već ima status ikone, u svom zgusnutom rasporedu našla vremena za Split. To će biti pravi doživljaj za posjetitelje konferencije i građane, a to je i slika Splita koju želimo poslati u svijet. Nevera je, naime, mnogo više od automobila. Ona je simbol znanja, motivacije, inovacije, vizije i predanog rada. Pokazuje nam da u baš našem društvu, unatoč tome što nam se okolonosti u kojima živimo i radimo ponekad čine teške, postoje pojedinci i timovi koji su sposobni ne samo imati svjetske ideje, nego ih i realizirati. Trebamo raditi na tome da takvih ljudi imamo što više, a Green future konferencija želi stvoriti upravo takvo okruženje, koje izvlači najbolje. Zahvaljujemo se Rimac Grupi što je među prvima poklonila povjerenje Green Future konferenciji kao novom događanju na mapi Hrvatske i svijeta, veselimo se Neveri u Splitu i pola milijarde puta im čestitamo na uspjehu i investiciji koju su dobili“ – poručili su organizatori. 

Green Future konferencija bit će centralno mjesto razmjene međunarodnog i hrvatskog znanja na najvruću temu današnjice, s desecima aktualnih i zanimljivih panela te najkompetentnijih govornika. Osim Rimca, konferenciju podržava i drugi hrvatski tehnološki velikan i prvi „jednorog“ – tvrtka Infobip. Zlatni sponzori su OTP banka, Mastercard, A1 i Bosch, dok su sponzori Daikin, Končar i Ernst&Young. 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram